Tez/Proje Danışmanı Atanması Hakkında

Değerli Yüksek Lisans Öğrencileri,

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 8. ve 13. maddeleri gereğince, hangi öğretim üyesinin yönetiminde Tez/Proje çalışması yapmayı düşünüyorsanız, sözlü olarak onayını aldığınız Üniversitemizin kadrolu öğretim üyesine ait bilgileri bilgisayar ortamında Web sayfamızdan güncel olarak indireceğiniz “Tez Danışmanı Atanması Talebi̇” formuna yazdıktan sonra imzalayıp danışmanınıza sunmanız,  danışmanınıza ve anabilim/anasanat dalı başkanınıza onaylattıktan sonra söz konusu formu güz yarıyılı sonuna kadar (en geç 13.01.2023 günü mesai bitimi) Enstitümüze ulaştırmanız gerekmekte ayrıca, web sayfamızın öğrencilik süreçleri sekmesinde tez danışmanı atanması hakkında iş akışı adımları görülmektedir.

Danışman Ataması İş Akışı için tıklayınız.

Danışman Atanması Formunun doldurulmasında Dikkat Edilecek Hususlar:
1. Tez danışmanı atanması tezli yüksek lisans, proje danışmanı atanması ise tezsiz yüksek lisans öğrencileri için geçerlidir. İlgili formdaki program adının, tezli veya tezsiz yüksek lisans olduğu belirtilmelidir.

2. Formda, güncel tarih ve danışmanın, anabilim/anasanat dalı başkanının adı-soyadı unvanıyla birlikte yazılmalıdır.

3. Danışmanı Atanması Talebi̇ formunu teslim etmeyen öğrenciler ile talep edilen öğretim üyesinin danışmanlık yükünün 14’ten fazla olması halinde, anabilim/anasanat dalı başkanlığının istediği öğretim üyesi danışman olarak önerilebilir.

4. Teklif edilen danışmanın o tarihteki danışmanlık yaptığı öğrenci sayısı mutlaka belirtilmelidir. Öğrenciler bu sayıyı ilgili öğretim üyesinden veya Enstitünün öğrenci işlerinden alabilirler.

5. TÜMER’de ve Bilimsel Hazırlıkta okuyan öğrenciler bu öğrenimlerini tamamlayıp ders aşamasına geçtikten sonra, doktora/sanatta yeterlik öğrencileri ise bahar yarıyılının sonuna kadar danışman atanması talebinde bulunabilirler.

6. Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 35-(3) maddesi uyarınca tezli yüksek lisans ve doktora programları için öğretim üyesi başına düşen tez danışmanlığı en fazla 14, tezsiz yüksek lisans programları için tezli yüksek lisans ve doktora programları hariç en fazla 16 öğrenci düşecek şekilde belirlenmesi hususu göz önünde bulundurulacaktır.