Anasayfa  |   İletişim  | EN  |
FSMVÜ | 2021-2022 Bahar Lisansüstü Başvurular
Duyuru Arşivi
2021-2022 Bahar Lisansüstü Başvurular

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans programlarına, 17 Ocak- 06 Şubat 2022 tarihleri arasında, aşağıda belirtilen şartlarda öğrenci başvuruları alınacaktır.

Online Başvuru için tıklayınız.

Başvurular hakkında bilgi için:  enstitubasvuru@fsm.edu.tr

Başvuru, Sınav ve Kayıt Tarihleri

Son Başvuru Tarihi

06 Şubat 2022 (Saat: 23:59’a kadar)

Sınav ve Mülakat Tarihi

08 Şubat 2022

Programların Sınav Şekilleri

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans

Sadece Mezuniyet Notu ile Değerlendirme Yapılacaktır.

Sonuçların İlanı

10 Şubat 2022

Kesin Kayıt

11-14 Şubat 2022

Başvuru Şartları

1. Lisans mezunu olmak,
  2. Lisanstan 4 üzerinden en az 2, 100 üzerinden en az 60 puan ile mezun olmak. (Tezsiz programlar hariç)
  3. Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans programı için ALES Eşit Ağırlık puan türünden 55 almış olmak.
  4. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans programı için ALES Eşit Ağırlık puan türünden 60 almış olmak.
  5. Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı için ALES Sözel puan türünden 55 almış olmak.
  6. Yabancılara Türkçe Öğretimi Tezli Yüksek Lisans programı için ALES  Sözel puan türünden 55 almış olmak.

Lütfen aşağıda yer alan özel koşulları dikkatlice inceleyiniz.

Kontenjan Tablosu

Tam Burslu

Ücretli

Yabancılara Türkçe Öğretimi Tezli Yüksek Lisans

* YÖK onayı geldikten sonra kontenjan 60’a çıkarılacaktır.

* Başvurularda kontenjan aşımı olması hâlinde öğretmen olanlara öncelik tanınır.

Program Ücretleri

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisansüstü Program Ücretleri

Program Ücreti

23.000 TL

Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans

28.750 TL

* Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yapacak öğretmenlere %50 indirim uygulanır.

· Tezli yüksek lisans programlarının ücretleri; dersler, seminer ve tez çalışması olmak üzere 4 yarıyıl için geçerlidir ve ücretlere KDV dâhildir.

· Tezsiz yüksek lisans programlarının ücretleri; dersler, seminer ve proje çalışması olmak üzere 3 yarıyıl yıl için geçerlidir ve ücretlere KDV dâhildir.

· Burs Yönergesi için tıklayınız.

Kayıt İçin İstenecek Evraklar

1. Lisans mezuniyet belgesi,
  2. Yüksek Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan T.C. vatandaşı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi ve Türkçe çevirisiyle birlikte,
  3. Lisans Mezuniyet Transkripti,
  4. ALES belgesi (Tezli programlar için),
  5. Askerlik durum belgesi,
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  7. İlgili burstan yararlanacak öğrencilerin İş mesleki durumlarını belirten Resmi bir yazı,
  8. Öğretmen Formasyon Belgesi (Sadece Eğitim Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran adaylar için gereklidir.)

Özel Koşullar

Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans programına Eğitim Fakültesi mezunları ile Öğretmenlik Formasyon Belgesi olanlar ve halen Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğretmen olarak görev yapanlar başvurabilir. Bu alanların dışından başvuran öğrencilere iki yarıyıl Bilimsel Hazırlık programı uygulanabilir.

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programına müracaat eden adaylar Lisans mezuniyet notlarına göre sıralanarak kontenjan doluncaya kadar yerleştirilir.
Başvurularda kontenjan aşımı olması hâlinde öğretmen olanlara öncelik tanınır.
Başvuruların 15’in altında olması hâlinde program açılmayabilir.

Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı için Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Okul Öncesi Eğitimi bölümleri dışından başvuran öğrencilere iki yarıyıl bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans programına Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Psikoloji bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler.

Yabancılara Türkçe Öğretimi Tezli Yüksek Lisans programına Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı, Yabancı Diller Eğitimi, Dil Bilimi ve Filoloji bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler. Bu alanların dışından başvuran öğrencilere iki yarıyıl bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.

Bilimsel Hazırlık programı ücreti ayrıca tahsil edilir.

Değerlendirme

Yüksek Lisans programlarına, Mezuniyet notu, ALES notu, ilgili programlar için yazılı sınav ve mülâkat sonuçları ile adayların sundukları başvuru belgeleri değerlendirilerek öğrenci kabul edilir. Adaylar başvurdukları programlara, genel başarı notlarına göre sıralanarak kontenjan doluncaya kadar yerleştirilir.

1. Mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve değerlendirmeye alınmaz.
  2. Genel değerlendirme sonucu yüksek lisans programları için en az 60 puan alanlar başarılı sayılır.
  3. Başvuru işlemlerinde istenen bilgiler adayın beyanı olup, gerçeğe aykırı girilen bilgiler olması durumunda başvuru işlemi geçersiz sayılır.

Değerlendirme Tabloları

ALES

Mezuniyet Notu

Online Sınav/ Mülakat

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans*

Bu programa müracaat eden adaylar Lisans mezuniyet notlarına göre sıralanarak kontenjan doluncaya kadar yerleştirilir.