2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı

23 Mayıs 2019

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı’nda, Bilim Tarihi yüksek lisans mezunlarımıza diplomalarını verdi.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı için düzenlenen kısa filmle başlayan programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi/Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, Kurucu Rektörümüz ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, geçen yıl 30 Haziran’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’i bir kez daha rahmet ve saygıyla yâd ederek, merhum Fuat Sezgin’in Türkiye’ye ve milletine derin bir muhabbetle bağlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, ömrünün son yıllarında eserlerini ve tüm birikimini Türkiye’ye kazandırmanın gayreti içinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Fuat Sezgin’in eserlerinin büyük kısmının Türkiye’ye getirildiğini, kalan kısmının da getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Hocanın eserleri yanında şahsi kütüphanesinin başlı başına bir hazine değerinde olduğunu belirten Erdoğan, bıraktığı mirası vakıf ve müze bünyesinde koruyarak, gelecek nesillere aktaracaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından düzenlenen diploma töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı bursu alan Bilim Tarihi yüksek lisans mezunlarımız; Gürsel Aksoy, Hale Geyik, Rawda El Hajji, Muhammed Ashraf Sarip, Merve Nur Gür, Hacı Yaver Çerçi, Saliha Budak Bütün, Yurdagül Ertem ve Osman Ciner’e diplomalarını verdi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya Erdoğan’a, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılına özel hatıra para ve usturlap takdim etti. Bilim Tarihi Bölümü lisans öğrencilerimiz Meldanur Paksu ve Rabia Sakız da Erdoğan’a çiçek takdim etti.  

Programda Bilim Tarihi Bölümü öğrencilerimiz Fatmanur Aydoğan ve Bekir Hasan Sunguroğlu da birer konuşma yaptı.